Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Category News

Само Бог простува – Официјална промоција (25.05.2022) – Велес

Во градска пивница Паб од Велес заедно со издавачката куќа Антолог, беше промовирана најновата трилер книга ,,Само бог простува” на Анде Јанков. Тоа е негово четврто дело. Промотор на настанот беше охридскиот писател, авторот Јордан Коцевски. Ова е трет роман…

Крими Водич

Лекција 1 – Вовед Пред да почнете со пишување на крими роман, паметно е да се запрашате од кои елементи се состои една крими приказна. Литературните познавачи на овој жанр се согласни дека, во принцип, постојат 5 непишани правила при пишување…

Ретроспектива 2020

Британците ja имаат изреката погоре кога прават ретроспектива на изминати настани, која ептен се вклопува терминолошки со изминатава календарска 2020 година. Обично, при крајот на секоја година, секој еден поединец верувам дека прави рекапитулација на дванаесетте месеци позади него. Иако…

Виенски Гамбит – Официјална промоција (30.10.2020) – Велес

Во Ликовниот салон во Велес заедно со Локална библиотека „Гоце Делчев“, беше промовирана најновата трилер книга ,,Виенски Гамбит” на Анде Јанков. Тоа е негово второ дело. Настанот беше организиран од страна на Антолог – Книжевен центар, а промотер беше авторот…

Интервју со издавачот Антолог – Виенски Гамбит

На современата македонска книжевна сцена те препознаваат како еден од ретките автори на трилери. Кој е предизвикот да се пишува овој жанр, кој генерално не е толку популарен кај домашните автори, и ќе прочитаме ли некогаш нешто поинакво од тебе?…

Гостување на Саем на книга (11.09.2020)

На овогодинешниот Саем на книгата 2020, Ковид издание, денес пред А1 арената (спортска сала ,,Борис Трајковски”) во Скопје, на штандот на издавачкиот центар Антолог имаше потпишување и книжевна дружба со писателот Анде Јанков. Читателите имаа можност да си ја добијат…

Виенски Гамбит – Официјална промоција (23.07.2020)

Пред платото на МКЦ – Младински Културен Центар оваа недела беше промовирана најновата трилер книга ,,Виенски Гамбит” на Анде Јанков. Тоа е негово второ дело. Настанот го водеше Софија Петрова Стојков од Антолог – Книжевен центар, а промотер беше авторот…

Мало архитектонско чудо

Градската библиотека во Штутгарт е едно ”мало” архитектонско чудо. Проектирана од страна на Eun Young Yi, истата е oтворена за јавноста во 2011 година. Библиотеката се наоѓа во урбаниот кварт Europaviertel, на плоштадот Mailanderplatz, и е сместена веднаш до трговскиот центар Milaneo. Замислата на овој проект…

Зошто врнежливите денови се најдобри за читање книги?

Општо е познато дека голем број од луѓето не сакаат врнежливи денови, особено кога истите се случуваат за време на викенд. Никој не излегува надвор доколку не мора, и доколку не решите да го преспиете целиот ден, тогаш мора да…

Македонските издавачи на саемот на книга во Франкфурт

Промоција на македонската книжевност е една и од главните цели на учеството на македонските издавачи на најголемиот светски саем на книга кој овие денови се одржува во Франкфурт, Германија. Сите национални книжевности имаат назначено ден кога ќе ги презентираат своите…