Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Category News

Создавање на добар негативец

Седнавте да го пишувате Вашето ново дело? Сакате да смислите совршен негативец, но не сте сигурни како? Овој текст ќе Ви ги посочи основните постулати кои доколку ги следите, ќе ве одведат до одличен негативец, преку следење на настаните во…

“Едно лето на Крит” кандидат за наградата Роман на годината на Утрински весник

Романот “Едно лето на Крит” е меѓу овогодинешните кандидати за престижната награда Роман на годината која Утрински Весник годинава ја доделува по 18 пат. После успешниот настап на овој роман-првенец пред македонската публика, чиј прв тираж е речиси распродаден, доаѓа…

Преставување на македонската книжевност на Саемот на книга во Франкфурт

Академик Влада Урошевиќ и писателите Гоце Смилевски и Ненад Јолдевски – двајцата добитници на наградата за литература на ЕУ, ќе учествуваат на презентацијата на македонската литература на претстојниот Саем на книга во Франкфурт. Комесари на годинашнотото престатвување на најголемиот книжевен…

Причини зошто да си понесете книга на одмор

Летото веќе започна, температурите се постојано високи и многумина веќе почнаа да се подготвуваат за претстојните летни одмори. Подолу Ви претставуваме неколку причини зошто пеколните горештини треба да ги изгаснете со добра книга: Книгата е одлична занимација при Вашиот провод…

Парадоксот на нашето постоење

Еден одреден тип на луѓе, поголемиот дел од својот живот го минеме во целосна заблуда. На почетокот својата смисла, цел и постоење го наоѓаме во среќата на нашите блиски, во размислувањето дека правењето добро на другите луѓе е чин кој…

Животот е хаос на четири тркала

Животот… животот е хаос на четири тркала. Отсекогаш сум имал некаква лав-хејт врска со него. Истовремено го сакам и го мразам подеднакво. Тој бил често сведок на моите најголеми успеси, но и нем набљудувач на некои од моите најспектакуларни падови.…

Едно лето на Крит – Официјална промоција (27.02.2016) – Велес

Во фоајето на велешкиот театар викендов беше промовирана книгата ,,Едно лето на Крит” на Анде Јанков ( 27 год) . Тоа е негово прво дело. „Со издавањето на книгата, сфаќам дека соништата се остваруваат, колку и да е тоа подоцна во…