Young adult

ЕДНО ЛЕТО НА КРИТ

Виктор и Марина се млад пар од Скопје кои решаваат својот летен одмор годинава да го поминат на островот Крит, на гости кај тетката на Марина, Елена. Договорот со неа е таа да ги пречека на автобуската станица во Ханија, каде што тие пристигнуваат откако слетуваат со авион на островот.

Додека двајцата чекаат Елена да пристигне, Филип предизвикува мала кавга, по што на момент ја остава Марина сама надвор сред автобуската станица, а тој влегува внатре во станичната зграда. Неколку минути подоцна, Филип се враќа надвор, а од Марина нема ни трага ни глас. Уште полошо, ниту нејзината тетка не се појавува да ги пречека. Во тој момент, Филип почнува мртва трка со времето, а денот кој што следува му го променува целиот живот.